Iza svakog volontera Crvenog krsta, krije se neka težnja da se mijenja svijet na bolje. Radom, učenjem, uspjehom, humanošću, altruizmom….mijenja ga i Tara. Dugogodišnja volonterka Crvenog krsta Cetinje i dobitnica priznanja Luča. Nenametljiva u zahtjevima a široke ruke kad treba drugima pomoći. Želimo ti da nastaviš da mijenjaš svijet po svojoj mjeri a uspjeh ti je svakako predodređen.

Ovi redovi, Tarinom rukom pisani, njena su formula za humanost:

 

Zdravo svima!

Imam 18 godina i upravo sam završila srednju školu. Ovo pismo pišem prvenstveno kao volonter Crvenog krsta Cetinje sa željom da podijelim sva lijepa iskustva rada u ovoj organizaciji, mada da bih vam sve ispričala, morala bih pisati danima. Crveni krst je, kao što pretpostavljam svi znamo, humanitarna organizacija koja se ne plaši ni kiše ni mraza i uvijek je prva kada je bilo kome potrebna pomoć. Iako se sav rad odvija na volonterskoj osnovi, mislim da smo itekako doprinijeli našem gradu.
Takodje pišem i sa aspekta jednog odličnog đaka, dobitnika ovogodišnje nagrade Luča da bih dokazala da ako dovoljno volimo i želimo pomoći uvijek ćemo imati vremena za to, a da pritom ne zanemarimo našu primarnu obavezu, školu. Po meni najveća satisfakcija članstva u ovoj zajednici ili bolje rečeno porodici, je taj osjećaj punog srca kada pomognete starom ili nemoćnom.

Crveni krst nije samo materijalna pomoć u vidu hrane ili higijene ponekad je to više topla riječ koju uputite, razgovor koji darujete, vrijeme koje izdvojite. Te male stvari koje tako mnogo znače.

Nadam se da će većinu vas što čitate, ovo pismo, bilo da ste mlađi ili stariji od mene, podstaći da pružite ruku onima koji negdje tamo to željno očekuju. Ni ne slutite koliko malo njima treba, a svima koji bar pokušaju dati to malo koliko će im srce biti veliko i puno.

S ljubavlju,

Tara

Cetinje, 24. jun 2022. godine

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *