Cetinje, 28. april 2021. – Nemjerljiv je doprinos koji volonteri cetinjskog Crvenog krsta nesebično pružaju svojoj zajednici naročito tokom pandemije Covid-19, poručila je generalna sekretarka Crvenog krsta Crne  Gore Jelena Dubak  prilokom radne posjete Orgnizaciji Crvenog krsta Prijestonice Cetinje. 

Na sastanku sa sekretarom opštinske organizacije Božidarom P. Drecunom, Dubak je istakla da je ponosna na rad cetinjskog Crvenog krsta, njihove aktivnosti i inicijativi koju u kontinuitetu pokazuju.

“Ustupanje prostora zdravstvenom sistemu za imunizaciju stanovništva još jedan je dokaz da je Crveni krst posvećen svojoj osnovnoj misiji – da olakšava ljudsku patnju, pruža pomoć ljudima u nevolji, te spašava ugrožene živote i zdravlje ljudi,” kazala je Dubak.

Drecun se zahvalio na podrški koju u kontinuitetu pruža Crveni krst Crne Gore istakavši da bez te podrške cetinjski Crveni krst ne bi mogao da bude aktivan i uspješan na terenu.

“Sve akcije radimo sa velikim entuzijazmom i želim posebno da se zahvalim cetinjskim volonterima koji aktivno učestvuju u svim aktivnostima.i doprinose da humanost postane ključno obilježje našeg grada i naše zajednice,” zaključio je Drecun.