Nastavljamo sa predstavljanjem volontera putem našeg portala, jer oni igraju veoma važnu ulogu u našem društvu. Ne samo danas, kada je situacija sa korona virusom naročito istakla njihovu važnost volonteri su, za one koji nijesu u mogućnosti da u potpunosti vode računa o sebi, tačka oslonca na koju mogu da računaju.

Volonter Crvenog krsta Cetinje Dino Grbović (1991) ovim djelovanjem želi da nesebično pruži svoju pomoć onima kojima je ona potrebna i na taj način da svoj doprinos zajednici.

Volontiranje, kao jedan od oblika humanog ponašanja, daje mi priliku da pomognem onima kojima je pomoć u tom trenutku najpotrebnija, a na taj način i lokalnoj zajednici kao cjelini. Član sam Organizacije Crvenog krsta Cetinje, đe su volonteri osnovna i pokretačka snaga. U našoj organizaciji obučavaju nas pružanju prve pomoći, motivisanju dobrovoljnih davalaca krvi, učestvovanju u akcijama prikupljanja i distribucije pomoći socijalno ugroženim građanima – kazao je Grabović.

Naš rad u vrijeme pandemije, objašnjava on, pokazao se kao neophodan.

Pandemija virusa Covid-19 donijela je velike probleme i postavila nova pravila, pa smo se i mi morali tome prilagođavati. Naš rad se pokazao kao neophodan i nezamjenljiv činilac pozitivne promjene u životima onih kojima je pomoć bila najpotrebnija. Moja poruka – ako volite ljude i iskreno želite da im pomognete, ako imate saosjećanja za tuđu patnju, ako želite da se aktivno borite za promociju humanih vrijednosti i odgovorno se odnosite prema svojoj zajednici I sugrađanima, izdvojite par sati neđeljno, naoružajte se dobrom voljom, vedrim licem i širokim osmijehom i pridružite nam se, jer čineći dobro drugima, činite dobro sebi – zaključio je Grbović.

Volonteri čitavog svijeta dišu kao jedan i pružaju pomoć onima kojima je ona potrebna, a cetinjski volonteri ravnopravno mogu stati uz njih, jer svakodnevno daju sve od sebe kako nikog ne bi zapostavili.

Izvor: cetinjskilist.com