Zavod za transfuziju krvi Crne Gore obilježio je Dan osnivanja ustanove svečanom dodjelom priznanja za doprinos davalaštvu krvi u toku ove godine, a priznanja su dodijeljena u 14 kategorija.

U kategoriji najbolje društvo dobrovoljnih davalca krvi nagradu je dobilo Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “Dušan Abramović” koje je organizovano u sklopu Orgnizacije Crvenog krsta Prijestonice Cetinje.

Direktorka Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore prim. dr Gordana Rašović, zahvalila je nagrađenima i poručila da rezultati pokazuju značajne pomake u ovoj oblasti.

“Uz vašu pomoć, dragi dobrovoljni davaoci krvi, predstavnici sektora vlade, direktori državnih institucija, privatnih kompanija, udruženja i klubova dobrovoljnih davalaca krvi, pojedinci, kroz organizovanje i sprovođenje oko 220 akcija u svim krajevima Crne Gore, obezbijedili smo 18.425 jedinica krvi i podigli nivo davalaštva krvi na 3,1 odsto. Svi znamo šta to znači. To znači da smo na dobrom putu da obezbijedimo dovoljne količine sigurne krvi za sve građane Crne Gore u svakom trenutku. A to predstavlja osnov dobrog i kvalitetnog zdravstvenog sistema svake zemlje”, kazala je ona.

Sekretar Organizacije Crvenog krsta Prijestonice Cetinje Božidar P. Drecun zahvalio se na priznaju koje je dodijeljeno  DDK ¸¸Dušan Abramovi游 i naglasio da priznanje koje im je dodijeljeno danas je priznanje svih građana Cetinja, jer da nema njih ne bi bilo ni ovog priznanja.

21.12.2019.