Zavod za transfuziju krvi Crne Gore obilježio je Dan osnivanja ustanove svečanom dodjelom priznanja za doprinos davalaštvu krvi u toku ove godine, a priznanja su dodijeljena u 14 kategorija.

U kategoriji najbolje društvo dobrovoljnih davalca krvi nagradu je dobilo Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “Dušan Abramović” koje je organizovano u sklopu Orgnizacije Crvenog krsta Prijestonice Cetinje.

Direktorka Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore prim. dr Gordana Rašović, zahvalila je nagrađenima i poručila da rezultati pokazuju značajne pomake u ovoj oblasti.

“Uz vašu pomoć, dragi dobrovoljni davaoci krvi, predstavnici sektora vlade, direktori državnih institucija, privatnih kompanija, udruženja i klubova dobrovoljnih davalaca krvi, pojedinci, kroz organizovanje i sprovođenje oko 220 akcija u svim krajevima Crne Gore, obezbijedili smo 18.425 jedinica krvi i podigli nivo davalaštva krvi na 3,1 odsto. Svi znamo šta to znači. To znači da smo na dobrom putu da obezbijedimo dovoljne količine sigurne krvi za sve građane Crne Gore u svakom trenutku. A to predstavlja osnov dobrog i kvalitetnog zdravstvenog sistema svake zemlje”, kazala je ona.

Sekretar Organizacije Crvenog krsta Prijestonice Cetinje Božidar P. Drecun zahvalio se na priznaju koje je dodijeljeno  DDK ¸¸Dušan Abramovi游 i naglasio da priznanje koje im je dodijeljeno danas je priznanje svih građana Cetinja, jer da nema njih ne bi bilo ni ovog priznanja.

21.12.2019.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *