Organizacija Crvenog krsta Prijestonice,  tradicionalno organizuje za učenike osnovnih i srednjih škola sa Cetinja takmičenje u pružanju prve pomoći.

Ova značajna smotra humanosti održavala se u gotovo svim gradovima širom Crne Gore. Ove godine takmičenje u oblasti pružanja prve pomoći održaće se 17.05.2019.

Pozivamo zainteresovane ekipe da izvrše prijavu za učešće na takmičenju (naziv ekipe, ime i prezime sa datumom rođenja takmičara) do 16.04.2019.g. u 11h na mail adresu ockpcetinje@t-com.me. Svaka ekipa mora brojati 6 takmičara. Pravilnik za organizovanje i sprovođenje takmičenja ekipa prve pomoći Crvenog krsta Crne Gore može se dobiti u prostorijama Ocrvenog krsta Cetinje.

Upućujemo poziv građanima  da 17.05.2019.god. od 1400 časova  u dvorištu objekta Crvenog krsta Cetinje, prisustvujete opštinskom takmičenjui  u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu, povreda, obolјenja i stanja i propratite tok manifestacije.

Cilj ovog takmičenja je da  utiče na mlade lјude za zdrav pristup životu i zdravlјu i skreće pažnju javnosti o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu.

Prve  ekipe u kategoriji omladine i podmlatka u pružanju prve pomoći plasiraće se na Državno takmičenje koje će se realizovati u junu 2019.godine.

09.05.2019.