Cetinjski maturanti organizovali su jutros zajedničku Akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Organizacije Crvenog krsta Prijestonice. Učenike su okupili profesor cetinjske Gimnazije Petar Špadijer i učenik Stefan Kaluđerović.

Prvi put je da sve tri srednje škole sa Cetinja sarađuju u jednoj humanitarnoj akciji koja nije nimalo beznačajna, već ulica nadu u ljude sa Cetinja, uliva nadu u nas mlade da ćemo pokazati da smo humani i da smo spremni da pomognemo jedni drugima – kazao je Stefan Kaluđerović  – predsjednik učeničkog parlamenta.

Profesor Petar Špadijer kazao je da je odziv maturanata iznad svih očekivanja ted a je jutrošnjom akcijom izuzetno zadovoljan.

Akcije znače itekako, djeca se uče humanosti, uče se da pomognu nekome ko je u nevolji. Nekada davno dok je grad imao jaku industriju ovo su bile uobičajene akcije, u posljednje vrijeme su se malo prorijedile, čini mi se da cetinjski maturanti u sve tri škole ponovo vraćaju jednu humanu notu gradu I čine jednu predivnu stvar – istakao je Špadijer.

Iz cetinjskog Zavoda za transfuziju su takođe zadovoljni odzivom maturanata i, prema riječima dr Dragana Gazivode, očekuju minimum 20 litaka krvi, što bi, kako je kazao, bilo od velikog značaja za naš grad.

Crveni  krst Prijestonice Cetinje najavljuje i tradicionalnu veliku akciju dobrovoljnog davanja krvi , koja će biti organizovana u prvoj polovini jula.

Galerija

17.04.2019.