Organizacija Crvenog krsta Prijestonice Cetinje  počela je sa raspodjelom novogodišnjih “shoebox” paketića,  za cetinjske mališane.

Paketiće, koje su pripremila djeca iz Velike Britanije, Organizaciji Crvenog krsta dostavio je Rotary Club – Podgorica.

Kao i ranijih godina sadržaj paketa pakovan je po polu i uzrastu, i to za djecu od jedne do tri, od četiri do sedam i od osam do 11 godina.

U paketićima se nalaze kape, šalovi, rukavice, čarape, higijenski i školski pribor, igračke,  pisane dječje čestitke I drugo.

Podjela paketića počela je u prostorijama Crvenog krsta za korisnika MOP-a, zatim u prigradskom naselju Zagrablje, korisnima JU Centra za dnevni boravak u Prijestonici te dječijem odjeljenju bolnice “Danilo I” na Cetinju. Ove godine paketiće su dobila i djeca na Rijci Crnojevića, koja su se donatorima zahvalili pjesmom i igrom.

U planu je da paketiće dobiju djeca iz dječijeg vrtića Zagorka Ivanović, kao i djeca u školi na Trešnjevo. Paketiće je djeci uručio djeda mraz.

Uručenju novogodišnjih paketića pored predstavnika Crvenog krsta prisustvovali su i predstavnici Rotary Cluba Podgorica g-đa Milena Durutović – postpresident kao i g-dine Mladen Bajković sekretar Rotary kluba Podgorica.

Galerija