Član Upravnog odobra Organizacije Crvenog krsta Prijestonice Cetinje i profesorica u cetinjskoj Gimnaziji  Dejana Dizdar dobitnica je priznanja za građanski doprinos opštem dobru, koje tradicionalno dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo.
Obrazlažući ovo visoko priznanje,organizatori su naveli:
“Osim znanja, vremena i entuzijazma koji godinama ulaže u rad sa mladima i za mlade, Dejana Dizdar, profesorica hemije u cetinjskoj Gimnaziji, i građanska aktivistkinja, značajan doprinos daje konkretnim akcijama za dobrobit šire zajednice. Posljednjom, pod nazivom “Snaga je u zajednici”, uz podršku kolega, uprave škole i učenika, Dejana je pokrenula uspješnu akciju prikupljanja sredstava za renoviranje fiskulturne sale Gimnazije, koja je bila u izuzetno lošem stanju. Nakon prikupljenih donacija u iznosu od 8.000 eura, Ministarstvo sporta je obezbijedilo još 12.000 eura u tu svrhu.Značajan doprinos dala je i akcijama prikupljanja sredstava za Društveni centar u Prijestonici, kao i za uspostavljanje prvog Omladinskog kluba, kada je za njegovo opremanje, zajedno sa koleginicom Dejanom Rudović, putem donacija prikupila više od 2.000 eura.
Dejana je i inicijatorka je i koordinatorka “Gimfest”-a, trodnevne manifestacije Gimnazije, koja afirmiše povezivanje mladih, institucija i organizacija, i kroz koju se dodatno pokazuju talenti i umijeća mladih.
Na svom putu je prilično čvrsta i samouvjerena. Njene namjere su iskrene, akcije vođene srcem, a želja jedna – da utiče na promjene na bolje”.
Crveni krst je ponosan što u svojim redovima ima pojedince poput g-đe Dejane Dizdar i ovim putem koristimo priliku da joj uputimo čestitke na ovoj priznju

.