Organizacija Crvenog krsta Prijestonice Cetinje sprovela je danas akciju dobrovoljnog davanja krvi , a prema riječima organizatora, odziv građana je bio na zadovoljavajućem nivou.

Akciju su podržali poznati cetinjski sportisti i kulturni radnici , kao i zaposleni u lokalnoj upravi. Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan zajedno sa saradnicima jutros je prvi dao krv, izrazivši zahvalnost organizatorima i svim građanima koji su učestvovali u akciji dobrovoljnog davanja krvi.

– Krv je život , a oni su darivaoci tog života. Hvala puno svim ljudima dobrog srca , humanistima koji su došli danas ili će doći da daju krv.Ovo je najljepša slika Cetinja – građani koji daju svoj doprinos ovom gradu na način što će dati krv i pomoći svima onima kojima je neophodna. – poručio je Kašćelan.

Odziv građana bio je izuzetno dobar , kazala je predsjednica Društva dobrovoljnih davalaca krvi ,, Dušan Abramović “ Ana Kavaja . – Građani su pokazali , kao i uvijek ,veliku humanost. Ovom aktivnošću ćemo obezbijediti određeni broj sigurnih jednica krvi – lijeka humanog karaktera. –istakla je Kavaja .

Transfuziolog Dr Dragan Gazivoda je kazao da su ovakve akcije veoma značajne. – Posebno treba zahvaliti davaocima krvi , jer time pomažu unesrećenima i svima onima kojima je krv potrebna.Moglo bi da bude još više dobrovoljnih davalaca krvi , samo ako bi u budućem periodu poradili na edukaciji djece u osnovnim školama , jer bi oni shvatili da je to bitno za zdravlje ljudi i pomoć drugima. – istakao je Gazivoda.

Naši sugrađani koji su danas dali krv smatraju da je veoma važno podržati ovakve akcije , a Lidija Jovetić ističe kako joj se najviše svidjela kampanja Crvenog krsta tokom koje su bili uključeni poznati cetinjski sportisi i kulturni radnici. – Mislim da je to mnogo značilo , jer su na taj način animirali svoje vršnjake i mlađu populaciju. Super je organizovano , i mislim da treba što više ovakvih akcija organizovati i nadam se da će odziv biti bolji nego prošli put. – kazala je Jovetić.

Kampanja povodom velike akcije dobrovoljnog davanja krvi koju je organizovao Crveni krst Prijestonice Cetinje, sprovodi se već mjesec dana povodom obilježavanja 14 .juna – Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi.

Video

Galerija fotografija