U organizaciji Crvenog krsta Crne Gore je organizovao 46. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći, koje je održano 16. i 17. juna 2018. godine u Budvi.

Ekipa Omladine Organizacije Crvenog krsta Prijestonice Ceitnje, u sastavu Marija Ševaljević  – kapiten ekipe, Maše Radović, Milena Abramović, Iva Radoičić, Anja Vuksanović i Ana Ivanović  napravila je odličan rezultat, osvojiviše 3 mjesto.

Ekipa Podmlatka koju su ispred Organizacije Crvenog krsta Prijestonice Cetinje predstavljali Radoičić Maša –  kapiten ekipe, Mirković Anja, Borozan Milica, Radović Ksenija, Rudović Milica i Andrić Marija takođe je ostvarila zapažen rezultati osvojivši  sedmo mjesto.

Na takmičenju je učestvovalo 11 opštinskih organizacija Crvenog krsta Crne Gore, i to: Bar, Berane, Budva, Cetinje, Danilovgrad, Herceg Novi, Mojkovac, Nikšić, Plav, Pljevlja i Podgorica, sa ukupno 10 ekipa podmlatka i 7 omladine. Pored takmičara, ovaj važan događaj okupio je i sudije, markirante, šminkere i ostale, koji su omogućili da se ono realizuje što kvalitetnije, tako da je na ovoj smotri znanja i osposobljenosti za pružanje prve pomoći učestvovalo preko 200 učesnika.

Ispred Crvenog krsta Crne Gore, prisutnima se obratila i takmičenje otvorila Jelena Dubak, generalna sekretarka organizacije, koja je naglasila važnost poznavanja osnova prve pomoć, koje nekad i život spasava.

Takmičari su svoja znanja i vještine pokazali na radnim i zabavnim poligonima, koji prikazuju realne životne situacije u kojima je poznavanje prve pomoći dragocjeno: saobraćajne nesreće, masovne nesreće, nezgode na plaži, sportskim događajima.

Za tri prvoplasirane ekipe u obje kategorije su obezbijeđene nagrade u vidu pehara, medalja i priznanja, kao i pokloni, dok su sve ekipe dobile zahvalnice.

Takmičenje je zatvorila generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak. Ona je navela da je za Crveni krst najvažnije da se kontinuirano povećava broj onih koji znaju osnove prve pomoći i da svi učesnici ujedno i pobjednici.

Ovaj oblik rada Crvenog krsta je veoma važan, posebno sa aspekta pripremljenosti stanovništva za djelovanje u prirodnim  nesrećama i drugim vanrednim stanjima, a takođe i za pružanje prve pomoći i samopomoći u saobraćajnim i drugim vrstama nezgoda.

Galerija fotografija