Povodom obilježavanja Dana zdravlja, 7. aprila, a u okviru projekta Zdravo starenje, Crveni krst Crne Gore i  Organizacija Crvenog krsta Prijestonice Cetinje organizovali su  radionicu za učenika  OŠ „Boro Vukmirović“ iz Rijeke Crnojevića.

Tokom jednodnevne radionice djeca su  imala priliku da nauče nešto više o: zdravoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i učenju tokom cijelog života. Radionice su organizovane tako da se djeci daju konkretni savjeti: koliko dnevno treba biti fizički aktivan i koje su to vježbe koje mogu raditi, koliko porcija voća i povrća dnevno treba jesti i šta može pomoći da se unaprijede kognitivne sposobnosti.

Cilj radionice je da djeca od najmlađeg uzrasta znaju koji su izbori pogrešni i kako oni mogu uticati na život i zdravlje u poznim godinama (posljedice fizičke neaktivnosti, alkohola, pušenja, nezdrave ishrane). Pored navedenog, djeci se predstavljaju zdravstveni programi Crvenog krsta – prva pomoć, dobrovoljno davalaštvo krvi i prevencija bolesti.

Prva u nizu radionica održana je 4. aprila za učenike OŠ „Boro Vukmirović“ iz Rijeke Crnojevića.

U narednim danima Crveni krst Crne Gore će iste radionice održati osnovcima u još pet opština i to Mojkovcu, Baru, Plavu, Nikšiću i Pljevljima.