U susret Svjetskom danu dobrovoljnog davalaštva krvi 14. jun, Crveni krst Prijestonice Cetinje i Klub Dobrovoljnih davalaca krvi “Dušan Abramović” sproveo je akciju promotivno-edukativnih aktivnosti u Prijestonici Cetinje.
Cilj je bio promocija značaja dobrovoljnog darivanja krvi među građanima Cetinje, zarad podizanja svijesti istih o bitnosti ove dragocjene tečnosti i pomoći onim kojima je to zaista potrebno.
Dijeljenjem flajera i lijepljenjem postera na značajnim lokalitetima grada, kao i distribuiranjem istog materijala u određenim institucijama i ustanovama (lokalna uprava, škole, Dom zdravlja- Cetinje, Američka čitaonica), volonteri Crvenog krsta, predstavnici Sekretarijata za socijalnu politiku i mlade i članovi Savjeta mladih Prijestonice Cetinje, nastojali su informisati građane o djelovanju DDK “Dušan Abramović” na Cetinju, koji je već u protekla tri mjeseca sproveo dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore, u oči čega su ciljnu grupu činili srednjoškolci cetinjskih škola.
Akcija je protekla uspješno i volonteri su zadovoljni stepenom zainteresovansti građana.